Borsa 82 bin üstünde kapanış yaptı

Borsa 82 bin üstünde kapanış yaptı

İlk seansta yatay bir seyir izleyen borsa 2. seansta ECB'nin kararıyla yükseldi ve günü yüzde 1.15 artıda tamamladı

A+A-

İlk seansta yatay bir seyir izleyen borsa 2. seansta ECB'nin kararıyla yükseldi ve günü yüzde 1.15 artıda tamamladı. Endeks 934 puanlık artışla 82.226 puandan kapanırken işlem hacmi 3 milyar 788 milyon lira oldu

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB kararı) öncesinde yatay seyreden BIST-100 endeksi günü 82,226.04 puandan kapatırken, bankacılık endeksi yüzde 2.11 yükseldi.

Euro bölgesi ekonomisinin durumu konusunda giderek artan endişeleri yansıtan bir dizi önlem açıklayan Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizini yüzde 0.15 düzeyinden yüzde 0.05'e indirirken, zaten sıfırın altında bulunan mevduat faizini eksi yüzde 0.2'ye düşürdü.

ECB ayrıca varlığa dayalı menkul kıymet (ABS) ve varlık teminatlı menkul kıymet (covered bond) satın alınmasını öngören bir plan da açıkladı.

ECB'nin para politikasının görünümü bugünkü toplantıyla biraz daha netlik kazanırken, yarın ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi istihdam piyasasının ne durumda olduğu konusunda fikir verecek.

Uzmanlara göre ABD'de İstihdamın beklenenden daha güçlü artış kaydetmesi ABD Merkez Bankası'nın para politikasını öngörülenden daha önce sıkılaştıracağı beklentilerini güçlendirerek küresel piyasaların gerilemesine yol açabilir.

ECB'nin varlık alım ve faiz indirim kararı Avrupa borsalarını altı buçuk yılın zirvesine taşıdı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.