Borsa Avrupa datalarıyla geriledi

Borsa Avrupa datalarıyla geriledi

Avrupa borsalıarının İtalya ve Portekiz'deki gelişmelere son ayların en düşük seviyelerine gerilemesine paralel Borsa İstanbul'da da endeks yüzde 1.14 değer yitirdi

A+A-

İtalya'da sanayi üretim verisinin zayıf gelmesi ve Portekiz'in halka açık en büyük bankasına ilişkin endişelerle Avrupa borsaları son iki ayın en düşük seviyelerine gerilerken, Borsa İstanbul ikinci seansta banka hisselerinde yoğunlaşan satışlarla karşılaştı.

İlk seansı yüzde 0.11 artıda kapatan BIST-100 endeksi ikinci seansta en düşük 78,487.13 puana kadar gerilerken, günü yüzde 1.14 düşüşle 78,551.58 puandan tamamladı.

Bankacılık endeksi yüzde 2.36 ekside, sanayi hisseleri yüzde 0.06 artıda kapandı.

Garanti Bankası yüzde 2.5, Halkbank yüzde 1.9, Vakıfbank yüzde 2.42 düşüş ile en çok işlem hacmine sahip bankacılık hisseleri oldu.

Avrupa ve ABD borsaları İtalya'da açıklanan zayıf sanayi üretimi verisi ve Portekiz'in en büyük halka açık bankası Banco Espirito Santo'nun finansal durumuna ilişkin artan endişelerle değer kaybediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.