Borsa banka hisseleri ile 80 binin üstünde

Borsa banka hisseleri ile 80 binin üstünde

Borsa İstanbul'da faizlerdeki düşüşle banka hisselerine gelen alımlar endeksi 80 binin üstüne taşıdı. Hisse senetleri yüzde 2.54 değer kazanırken endeks 80.394'ten kapandı

A+A-

Borsa İstanbul'da faizlerdeki düşüşle banka hisselerine gelen alımlar endeksi 80 binin üstüne taşıdı. Hisse senetleri yüzde 2.54 değer kazanırken endeks 80.394'ten kapandı.

Bankacılık hisselerinin ortalama yüzde 4.32 oranında değer kasandığı bugün işlem hacmi 4.3 milyar lira olarak gerçekleşti. Uzmanlar tahvil-bono piyasasında faizlerin son 3.5 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin banka hisselerinde alımları hızlandırdığını ve ikinci seansta genele yayılan alımların yaşandığını belirtiyor. 

Bir hafta aradan sonra yeniden 80 bin üstüne yükselen ve kapanışını gün içindeki en yüksek seviyesinden yapan endeksin küresel piyasalarda olumsuz bir faktör olmadığı sürece yarın güne yükselişle başlaması bekleniyor. Endeksin yükseliş durumunda ilk direnç noktaları 80.700 ve 81.200 seviyesinde bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.