Borsa bu hafta nasıl hareket edecek

Borsa bu hafta nasıl hareket edecek

Haftaya yeni hükümetle başlayacak piyasalarda gözler ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararında olacak

A+A-

Geçen hafta yoğun iç siyasi gündemin etkisinde yön arayan borsa bu haftaya yeni hükümet ile başlayacak. AKP'nin kongre süreci ve sonucu önceden belli olmasına rağmen 80 bini geçemeyen borsada asıl merak edilen konu ekonomi yönetimin nasıl şekilleneceği. Bu hafta da belirleyici olan bu olacak bu nedenle hafta başında, yeni hükümetin kurulması etkisiyle yaşanabilecek yukarı hareketlerin, ekonomi yönetimi netleşinceye kadar sınırlı kalacağını göreceğiz.

Bu hafta yönü belirleyecek bir başka iç faktör de Merkez Bankası'nın faiz kararı olacak. Genel eğilim, Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam etmesi halinde bankacılık sektörünün başını çekeceği bir satış baskısının piyasaları etkileyeceği yönünde.

Teknik olarak 80 binin önemli bir direnç durumunda. Ekonomi yönetiminin netleşmesi durumunda yükseliş trendine girebilmek için bu seviyenin hacimli olarak aşılması gerekiyor. Geçen hafta da test edilen 76.350-75.300 bölgesi destek olarak çalışmadığı durumda ilk destek bölgesi 74.800 seviyesinde. Satışların burada karşılanamaması durumunda hafta içinde 72 bine kadar geri çekilme yaşanabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.