Borsa dünkü kaybını geri aldı

Borsa dünkü kaybını geri aldı

BIST-100 yüzde 1.29 yükselişle 74,257.65 puandan kapandı.

A+A-

Küresel piyasalardaki satış baskısıyla sabah saatlerinde negatif hareket eden BIST-100, global borsalardaki toparlanma ve endekste teknik seviyelerden gelen alımlarla yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

Küresel borsalar dün zayıf Çin verileri ve emtia fiyatlarındaki düşüşün ardından sert geriledi. ABD borsaları ise güçlü tüketici güven verisinin ardından bugün toparlandı. Sabah saatlerinde yüzde 1.7 ekside bulunan Avrupa hisse senedi piyasaları ise kayıplarını büyük ölçüde telafi ederek yüzde 0.3 ekside seyrediyor.

Fed'in faizleri küresel ekonominin yavaşlama sinyalleri gösterdiği bu dönemde artırabileceği endişeleri ve Çin'de sanayi firmalarının kârlarının son dört yılın en hızlı düşüşünü yaşadığını gösteren veriler ile güne tarihi zirvesine yaklaşarak başlayan dolar/TL de, küresel satış baskılarının azalmasıyla geriledi.

Endekste, ABD'deki emisyon testlerinde usulsüzlük skandalı ile mücadele eden Volkswagen'in distribütörü Doğuş Otomotiv'in hisseleri de dünkü yüzde 13.5 düşüşünün ardından bugün yüzde 1.11 yükselişle kapandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.