Borsa FED etkisiyle yüzde 1.51 yükseldi

Borsa FED etkisiyle yüzde 1.51 yükseldi

BIST-100 Fed ve ABD verisinin desteği ile yüzde 1.51 yükseldi

A+A-

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını beklenenden daha yavaş sıkılaştıracağına işaret eden açıklamalarının ardından güne artıda başlayan BIST-100, beklentilerin altında açıklanan ABD enflasyon rakamlarının ardından küresel risk iştahına paralel yüzde 1.51 yükseldi.

BIST-100 endeksi yüzde 1.51 yükselişle 81,932.45 puandan kapandı.

Fed'in iki gün süren ve piyasalar tarafından çok yakından izlenen toplantısı sonrasında ekonominin sene sonu itibariyle bir faiz artışına büyük ihtimalle hazır olduğu belirtildi. Fakat buna rağmen 2015 yılı ekonomik büyüme beklentisi zayıf geçen birinci çeyrekten dolayı düşürülürken, federal fonlama faizlerine dair öngörülerde de düşüşe gidildi.

Bir aracı kurum analisti "Fed'in açıklamaları sonrası dolar/TL'deki düşüşe paralel güne artıda başlayan BIST-100 endeksinde kazanımlar ABD enflasyon verisinin ardından yükseldi" dedi.

Uzmanlar yeni hükümetin kurulması sürecindeki belirsizliklerin endekste oynaklığa neden olabileceğini belirtiyorlar.

Yüksek Seçim Kurulu, seans kapanışından önce 7 Haziran seçimlerinin kesin sonuçlarını açıklayarak, AKP'nin 258, CHP'nin 132, MHP ve HDP'nin 80'er milletvekili çıkardığını teyit etti.

YSK'nın kesin sonuçları açıklamasının ardından yeni milletvekillerinin TBMM'nin 23 Haziran Salı günü düzenlenecek oturumunda yemin etmesi bekleniyor. Yemin töreninin ardından da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimde en çok oyu alan AKP'nin genel başkanı sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma yetkisini vermesi öngörülüyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.