Borsa güne düşüşle başladı

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi güne 299 puanlık düşüşle 83.918 puandan başladı

A+A-

Geçen hafta 84.218 puandan kapanış yapan BIST Endeksi güne 299 puanlık düşüşle 83.918 puandan başladı. Türk mali piyasalarında son 3 gündür Ramazan Bayramı nedeniyle işlem yapılmıyordu. 

Yurtiçi piyasaların kapalı 3 gün içinde küresel piyasalarda ABD ve AB'deki ekonomik veriler ile Rusya Ukrayna krizi ve son 13 yılda ikinci kez temerrüde düşen Arjantin'deki gelişmeler belirleyici oldu.

Uzmanlar, 'Güçlü dolar' ve faiz artırıma yönelik artan beklentilerle yılın zirvesine yükselen dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki fiyatlamanın başta Arjantin ve Rusya unsurlarının da risklerini ağırlıklandırdığı gelişmekte olan ülke varlıkları için belirleyici olacağını ifade ediyor. TL yurtiçi piyasaların kapalı olduğu 3 gün içinde küresel piyasalarda, gelişmiş ve gelişmekte olan para birimleri içinde en çok satılan para birimi oldu ve yüzde 1.9 oranında değer yitirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.