Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi güne 322.92 puanlık artışla 82.416 puandan başladı

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi güne 322.92 puanlık artışla 82.416 puandan başladı. Borsada bugün hisse bazlı hareketlerin sürmesi bekleniyor. Bugün açıklanacak olan temmuz ayı enflasyon verileri günün en önemli verisi olacak. Endeks cuma günü ikinci seansta kayıplarının büyük kısmını telafi etmiş ve günü yüzde 0.08 kayıpla 82.094 puandan tamamlamıştı

Ayrıca Hazine bugün Ağustos ihale programı kapsamında 5 yıllık sabit kuponlu ve 7 yıl vadeli FRN'in yeniden ihraçlarını, yarın ise 2 yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracı ile yeni 10 yıl vadeli gösterge tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek.

Asya borsaları Wall Street'teki kayıpların artabileceği korkusuyla bugün baskı altında kaldı. ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verileri Fed'in beklenenden erken faiz artırmayacağına işaret etse de jeopolitik gerginlikler ve Arjantin'in temerrüde düşmesine dair endişeler borsalarda baskı oluşturarak satışlara neden oldu.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi Çin'in borsa endeksinin küresel zayıflığa rağmen güçlü kalmasıyla bugün yüzde 0.4 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi bir haftanın en düşük seviyesinin görülmesinin ardından yatay seyir izledi.

ABD borsalarındaki düşüş Cuma günü üst üste ikinci günde de devam ederken, Arjantin'in temerrüde düşmesine ilişkin endişelerin piyasadaki algıyı olumsuz etkilemesiyle S&P 500 endeksi 2012'den beri görülen en büyük haftalık düşüşü kaydetti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.