Borsa günü 447 puanlık yükselişle tamamladı

Borsa günü 447 puanlık yükselişle tamamladı

İki gün üst üste sert düşüşün yaşandığı Borsa İstanbul'da endeks 77.133'e kadar geriledikten sonra tepki adılımları ile toparlandı ve günü 447 puan artıda tamamla

A+A-

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü dünkü kapanışa göre 447 puanlık yükselişle 77.958 puandan tamamladı. Borsa İstanbul'da pay piyasaları ortalama yüzde 0,58 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,94, holding endeksi yüzde 1,84 yükseldi. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 2,35 ile "kimya, petrol, plastik" oldu.

Güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, en düşük 77.133,08 puana kadar geriledikten sonra etkili olan tepki alışları ile kayıplarını telafi ederek artıya geçti ve analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 78.000 puanın üzerini test etti.

Analistler, özellikle Rus rublesinin gün içinde yüzde 3’leri aşan değer kaybının gelişen ülke para birimleri üzerinde de baskı yarattığını belirterek, dolar/TL’nin de son 3 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,28’in üzerini görmesinin borsada alışları sınırladığını vurguluyor.

ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasına karşın işsizlik oranının düşmeye devam etmesinin piyasalara etkisini dengelediğini dile getiren analistler, iç dinamiklere dönen yurt içi piyasalarda dolar/TL’nin 2,26 seviyesine gerilediğini, BIST 100 endeksinin de tepki alımlarıyla yükseldiğini kaydediyor.

Analistler, gelecek hafta yurt içinde sanayi üretimi ve ödemeler dengesinin takip edileceğine, yurt dışında ise ABD’de açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağına dikkati çekiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.