Borsa günü yüzde 0.42 artışla kapattı

Borsa günü yüzde 0.42 artışla kapattı

Haftanın ilk gününde dar bir bantta seyreden borsada endeks günü 332 puanlık artışla 79.262 puandan tamamladı.

A+A-

Haftanın ilk gününde dar bir bantta seyreden borsada endeks günü 332 puanlık artışla 79.262 puandan tamamladı. İşlem hacminin 1 milyar 717 milyon 949 bin TL olduğu bugün hisse senetleri ortalama yüzde 0.42 oranında değer kazandı. 

İşlem hacminin orta vadeli ortalamalarının altında kaldığı borsada endeks gün boyunca 450 puanlık dar bir bantta hareket ederken, bankacılık sekkör endeksi hisseleri ise ortalama yüzde 0.63 oranında yükseldi.

Piyasada piyasalarda yönün, merkez Bankası'nın çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı ile perşembe günü AKP'de yapılacak genel kurulun ardından ekonomi yönetiminin nasıl oluşacağının biraz daha netleşmesiyle ortaya çıkacağını belirtiyor.

Avrupa borsaları Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikasını daha da gevşeteceği beklentisiyle keskin yükseliş kaydederken, euro da dolar karşısında bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

ECB Başkanı Mario Draghi'nin geçen hafta Cuma günü enflasyondaki düşüşe karşı tüm araçları kullanacağını söylemesinin ardından yatırımcıların merkez bankasının varlık alımları veya benzeri bir program başlatacağı beklentisi kuvvetlendi.

Fransa ve Almanya'nın gösterge endeksleri yüzde 1.5 ve yüzde 1.3 yükselirken, Avrupa'nın birçok ülkesinin gösterge 10 yıllık devlet tahvili faizi de tarihi düşük seviyeye indi.

Avrupa borsalarındaki yükselişin yanı sıra biyoteknoloji şirketleri arasındaki satın alma ve birleşme kararları ABD borsaları yüzde 0.5 ile 0.6 arasında yükselişle açılmasını sağladı. S&P 500 endeksi 2,000 puanı ilk defa aşarak tarihi güniçi zirveye yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.