Borsa günün ilk yarısında yükseldi

Borsa günün ilk yarısında yükseldi

"Güne yatay bir seyirle başlayan BIST-100 Endeksi sonrasında yönünü  yukarı çevirdi  ve günün ilk yarısını %0,93 yükselişle 90.575  seviyesinden tamamladı.

A+A-

"Güne yatay bir seyirle başlayan BIST-100 Endeksi sonrasında yönünü  yukarı çevirdi  ve günün ilk yarısını %0,93 yükselişle 90.575  seviyesinden tamamladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in dün  yapmış olduğu açıklamasında Türk bankalarında sorunlu kredi miktarının Haziran'ın son haftasında sert artış kaydettiğine  dikkat çekmesi ve  sorunlu kredilerde ani artışın bankaların kredi notu açısından olumsuz  olduğunu belirtmesi dün bankacılık hisselerindeki düşüşte etkili  olmuştu. Bugün banka hisselerine gelen tepki alımları ile BİST  toparlanma çabası içinde olduğu  görülüyor.   
   
Günün ikinci yarısında BIST’in tepki yükselişini devam ettirme  çabası içinde olmasını  bekliyoruz. Ancak piyasalarda tepki yükselişi  denemeleri oluşsa da yükselişlerde satış baskısının kısa vadede devam  edebileceğini düşünüyoruz . Endeks’in 90.000 seviyesinin üzerinde  kalması durumunda 92.500 direncine doğru yükselişi   gerçekleştirebileceğini, düşüşlerde ise 89.200 desteğinin altına  sarkması durumunda ise 88.000 seviyesinden geçen orta vadeli kanal  desteğini test edebileceğini düşünüyoruz."   


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.