Borsa güvenlik kaygısıyla yüzde 1 geriledi

Borsa güvenlik kaygısıyla yüzde 1 geriledi

Koalisyon belirsizliği ile farklı noktalardasaldırıların yarattığı güvenlik endişelerinin baskıladığı Borsa İstanbul-100 endeksi ilk seansta yüzde 1.04 düştü.

A+A-

Koalisyon belirsizliği ile farklı noktalarda dün gece ve sabah saatlerinde meydana gelen saldırıların yarattığı güvenlik endişelerinin baskıladığı Borsa İstanbul-100 endeksi ilk seansta yüzde 1.04 düştü.

BIST-100 endeksi ilk seansta açılışın ardından artan satışlarla yüzde 1.04 düşerek 77,611.19 puandan kapandı.

İntegral Menkul Değerler Analisti Beste Naz Süllü borsada koalisyon umudunun kaybedildiğine dair sinyallerin olduğunu söyleyerek, "Terör olayları da Türkiye'nin risk primini artırmış durumda" dedi ve borsada negatif hareketin ikinci seansta da sürmesini beklediğini belirtti.

İstanbul Sultanbeyli'de dün gece polis merkezine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olayın ardından sabah çıkan çatışmada iki saldırgan öldürüldü; 1 polis hayatını kaybetti. Sabah erken saatlerde ise İstanbul'daki ABD başkonsolosluğuna iki saldırgan tarafından ateş açıldı. Silopi'de meydana gelen mayın patlamasında ise dört polis hayatını kaybetti, bir polis ağır yaralandı. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde de askeri bir helikoptere açılan ateş sonucunda bir asker hayatını kaybederken, bir asker de yaralandı.

Öte yandan AKP ve CHP liderleri bu akşam saat 1800'da bir araya gelerek kritik koalisyon görüşmesini gerçekleştirecek.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.