Borsa İstanbul 1 yıl içinde halka arz edilecek

Borsa İstanbul 1 yıl içinde halka arz edilecek

Borsa İstanbul AŞ'nin Hazine mülkiyetindeki B grubu payları, şirket sermayesinin yüzde 42,75'ini aşmamak üzere 31 Aralık 2015'e kadar halka arz edilebilecek.

A+A-

Borsa İstanbul AŞ'nin Hazine mülkiyetindeki B grubu payları, şirket sermayesinin yüzde 42,75'ini aşmamak üzere 31 Aralık 2015'e kadar halka arz edilebilecek. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Borsa İstanbul AŞ'nin Hazine mülkiyetindeki B grubu payları, toplamda şirket sermayesinin yüzde 42,75'ini aşmamak üzere 31 Aralık 2015'e kadar halka arz edilebilecek. Öngörülen sürenin bir yıla kadar uzatılabilmesi ve nihai halka arz oranının belirlenmesi hususlarında Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yetkili olacak.

Yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasalarında halka arza ilişkin usul ve esaslar ile halka arza ilişkin zamanlama, ek satış hakkının ve özendirici imkanların kullanılmasıyla ilgili hususlar Borsa İstanbul tarafından belirlenecek.

Halka arza aracılık yapacak yetkili kuruluşlar ve hizmet alınacak yerli ve yabancı yatırım bankaları ile danışmanların seçilmesi de dahil olmak üzere halka arza ilişkin tüm iş ve işlemler Borsa İstanbul tarafından yürütülecek. Halka arz süreciyle ilgili Hazine tarafından imzalanması gereken tüm belge ve sözleşmeler Borsa İstanbul tarafından imzalanacak.

Halka arz sürecinde belirlenen, şirket hisselerinin tamamına tekabül eden değer ve halka arz edilecek hisselerin değeri halka arz öncesinde Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak.

Halka arza ilişkin izahnamenin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmasıyla şirket payları başkaca herhangi bir şart aranmaksızın Borsa İstanbul Anonim Şirketine kote edilmiş kabul edilecek.

Halka arz sonucunda elde edilen gelir, Borsa İstanbul tarafından şirket adına Ziraat Bankası nezdinde açılacak ayrı bir hesapta izlenecek ve azami 3 ay içinde aracılık ve danışmanlık maliyetleri, Borsa tarafından alınacak ilk kotasyon ücretleri, halka arz edilecek payların nominal değerleri ile ihraç değeri arasındaki fark üzerinden alınacak Kurul ücretleri mahsup edildikten sonra nemasıyla Hazine'ye intikal ettirilecek. Diğer giderler ile şirket sermayesinin tamamının nominal değeri üzerinden alınan Kurul ücreti şirkete ait olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.