Borsa İstanbul banka hisseleriyle sert düştü

Borsa İstanbul banka hisseleriyle sert düştü

Borsa İstanbul'da hisse senetleri ortalama yüzde 2.77 değer yitirdi

A+A-

BORSATEK - Borsa İstanbul'da dünkü enflasyon verilerinin ardından başlayan kayıp bugün de artarak devam etti. Banka hisselerindeki sert satışlar endeksin gerilemesindeki temel neden olarak ortaya çıktı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi günü 2.691 puanlık kayıpla 94.469 puandan kapatırken hisse senetleri ortalama yüzde 2.77 değer yitirdi. İşlem hacminin 7.32 milyar TL olduğu bugün endeks en düşük 94.469 en yüksek ise 97.071 puanı gördü. 

Banka hisseleri ortalama yüzde 6.73, turizm sektörü hisseleri ise ortalama 5.37 ile günün en çok değer yitiren hisseleri oldu. Geçtiğimiz günlerde önemli bir sendikasyona imza atan Akbank günlük yüzde 7.99 kayıpla banka hisseleri içinde en çok değer yitiren hisse oldu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye bankalarının kredi notunu düşürmesinin ardından banka hisselerinde belirginleşen satışların, endeksin kapanışını günün en düşük seviyesinden yapmasının da etkisiyle yarın da devam etmesi bekleniyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.