Borsa İstanbul ile ilgili yönetmelik değişikliği

Borsa İstanbul ile ilgili yönetmelik değişikliği

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul ile ilgili 2 ayrı yönetmelikte değişiklik kararı aldı

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul ile ilgili 2 ayrı yönetmelikte değişiklik kararı aldı. Borsa İstanbul AŞ Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği ile Borsalar ve Piyasa İşleticilerinin Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkındaki yönetmeliklere birer madde eklenen SPK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, Borsa İstanbul AŞ Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nde 32. maddeden sonra gelmek üzere şu madde eklendi: 

“Finansal ölçütlere ilişkin esaslar

MADDE 32/A – (1) Borsa, yasal çerçevesi ve denetim uygulaması itibarıyla Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü ilkelerine uyumlu finansal ölçüt niteliğindeki endekslerinin listesini ve uyuma ilişkin bilgileri kamuya açıklar.”

DİĞER YÖNETMELİKTEKİ DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete'de yayımlanan diğer SPK kararında da, Borsalar ve Piyasa İşleticilerinin Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkındaki Yönetmeliği'nin 29'uncu maddesinden sonra gelmek üzere şu maddenin eklendiği bildirildi.

“Finansal ölçütlere ilişkin esaslar

MADDE 29/A – (1) Borsa, Kurul tarafından kabul edilen uluslararası prensip ve düzenlemelere uyumlu finansal ölçüt niteliğindeki endekslerinin listesi ile uyuma ilişkin bilgileri kamuya açıklar.”

SPK tarafından yürütülecek kararları yayım tarihi ile birlikte yürürlüğe gireceği belirtildi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.