Borsa İstanbul, Londra Borsası işbirliği

Borsa İstanbul, Londra Borsası işbirliği

Borsa İstanbul, borsa yatırım fonları sektöründe dünya ile aradaki farkın kapatılması için Londra Borsasıyla anlaşma imzaladı

A+A-

Borsa İstanbul, borsa yatırım fonları sektöründe dünya ile aradaki farkın kapatılması için Londra Borsası'yla anlaşma imzaladı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "Borsa yatırım fonları sektöründe bizim dünyayla aradaki farkımızı süratle kapatmamızı sağlayacak şekilde endeksimizin pazarlamasını sağlamak üzere Londra Borsasıyla bir anlaşma imzaladık" dedi.

Turhan, Borsa İstanbul'un kuruluşunun 141’inci yıl dönümünü için düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul'un son yıllarda yakaladığı ivmenin başarılı ve sistemli bir ekip çalışmasının eseri olduğunu aktaran Turhan, şunları kaydetti:

"Kendi kendimle bir muhasebe yaptım. Yaptıklarımıza bakınca fena bir performans sergilemediğimizi anlıyoruz. Yeni ürünlerin yeni piyasaların devreye alınması, piyasa uygulamalarında birtakım iyileştirmeler yapılması hem pay senetleri piyasasında hem borçlanma araçları piyasasında.

Tatmin edici bir performans sağlanmış olması Gelişen İşletmeler Piyasası'nın bir yerde hazırlayıcı, onu destekleyecek ve Türkiye'de sermaye piyasalarının önünü açarken aynı zamanda yeni yatırımlara, buluşçu girişimcilere destek sağlayacak özel pazarın devreye alınmış olması, sürdürülebilirlik endeksi, fiyat adımlarıyla ilgili yaptığımız açılımlar... Bu liste böyle uzayıp gider."

Nasdaq'ın yanına şimdi ikinci stratejik ortak geliyor: Londra Borsası

Borsa İstanbul'un iş birliklerini sürdürdüğünü belirten Turhan, Boğaziçi Üniversitesiyle Teknoloji Geliştirme Merkezi-Finans Teknolojileri Teknopark'ı kuruluş çalışmalarının tamamladığını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile de ortak bir teknoloji şirketi kuracakları anlatan Turhan, "Bu işbirliğimizin de esas sözleşmesi hazırlandı" bilgisini verdi.

Borsanın teknolojik altyapısının baştan aşağı Nasdaq OMX ile yapılan iş birliği sayesinde tamamlanacağını bildiren Turhan, "21 Eylül 2015 tarihinde inşallah Nasdaq Dönüşüm Projesi'nin 1. aşaması için düğmeye basıyoruz" dedi.

Turhan geliştirilen stratejik ortaklık çalışmalarına Londra Borsasını da eklediklerini bildirdi. Turhan stratejik ortaklığa ilişkin şu bilgileri verdi:

"Nasdaq'ın yanına şimdi ikinci stratejik ortak geliyor. Londra Borsası... Türkiye sermaye piyasası ürünleri içerisinde yeteri kadar likidite kazanmamış ürünlerin likiditesini artırmak, bütün dünyada gelişen borsa yatırım fonları sektöründe bizim dünyayla aramızdaki farkı süratle kapatmamızı sağlayacak şekilde endeksimizin pazarlamasını sağlamak üzere Londra Borsasıyla bir anlaşma imzaladık. İnşallah 20 Ocak'ta Londra'da Sayın Başbakanımızın huzurlarında bu anlaşmayı da resmen imzalayacağız ve yeni bir çığır daha açacağız."

Koro İstanbul konseri

Törende, borsada 20. çalışma yılını dolduranlara plaket takdim edildi. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz da plaket verilenler arasında yer aldı.

Etkinlikte, Borsa İstanbul Müzik Atölyesi Grubu ve Koro İstanbul konser verdi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.