Borsa İstanbul'da halka arz sürece başladı

Borsa İstanbul'da halka arz sürece başladı

Borsa İstanbul, sermayesinin en fazla yüzde 42.75'ine denk gelecek hisselerin halka arz sürecini başlatma kararı aldı

A+A-

Borsa istanbul (BIST) sermayesinin en fazla yüzde 42.75'ine denk gelecek hisselerin ilk kez halka arzı için süreci başlatma kararı aldı.

BIST'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, halka arzın yıl sonundan önce tamamlanmasının öngörüldüğü ancak Hazine'nin bağlı olduğu bakanın onayı ile halka arzın 2016 sonuna kadar uzatılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, halka arz kapsamında global koordinator ve/veya aracı kurumlardan ya da kalkınma ve yatırım bankalarından teklif toplama sürecinin de başladığı belirtildi.

Teklifler elektronik ortamda 10 Mart saat 1700'ye kadar, basılı olarak ise en geç 13 Mart saat 1700'ye kadar Borsa İstanbul'un İstanbul'da yer alan merkezine teslim edilecek.

Toplam 423.2 milyon lira sermayesi bulunan Borsa İstanbul'da Hazine'nin yüzde 49 payı bulunurken, Borsa İstanbul'un (şirketin kendisi) yüzde 36.6, Nasdaq OMX'in yüzde 5, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin yüzde 1.3 payı bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.