Borsa kısmen toparladı, 275 puan kayıpla kapandı

Borsa kısmen toparladı, 275 puan kayıpla kapandı

BIST-100 Endeksi 76 bin 56 puana kadar gerilediği haftanın ikinci işlem gününde seans sonuna doğru kısmen toparlandı ve günü 275 puan kayıpla 76 bin 831 puandan kapattı

A+A-

Güne hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul, dün başlayan negatif ayrışmasını seansın ilerleyen bölümlerinde tekrarlayarak kâr satışlarıyla karşılaşırken, ABD özel sektör istihdam verisi ile dalgalandı ve günü yüzde 0.36 kayıpla tamamladı.

Analistler 13 hafta boyunca dolar bazındaki primi yüzde 61'e ulaşan bankacılık hisselerinde, yatırımcıların kâr satışlarına yöneldiğine işaret etti.

BIST-100 Endeksi 76 bin 56 puana kadar gerilediği haftanın ikinci işlem gününde seans sonuna doğru kısmen toparlandı ve günü 275 puan kayıpla 76 bin 831 puandan kapattı. Bankacılık hisseleri yüzde 0.69 değer kaybetti.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması sonrası piyasa tarafından daha önce pozitif fiyatlanan bir beklentinin gerçekleşmesinin ardından dün başlayan satış eğiliminin bugüne de yansıdığını kaydeden Karayazıcı, "Yurtdışında geçen hafta düzeltme yaşayan ülkelerde dengelenme var. Endeksin 76,000 puanın altına gelmesini beklemiyorum, satışların devam etmesi halinde ise düşüşün 74,500 ile kısıtlı kalacağını düşünüyorum" dedi.

ABD'de açıklanan ADP Ulusal İstihdam Raporu'na göre, özel sektörde istihdam artışı Haziran'da 281,000 ile beklentilerin çok üzerinde ve Kasım 2012'den beri görülen en yüksek seviyede gerçekleşti.

Piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın bugün yapacağı konuşma ile yarınki ABD tarımdışı istihdam verisini bekliyor. Piyasalar ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yarınki faiz toplantısı ardından yapacağı açıklamaları izleyecek.

Yarın yurtiçinde ise Haziran ayı enflasyon verisi açıklanacak. Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) Haziran ayında medyan bazında değişim beklenmiyor.

GLOBAL PİYASALAR

Borsa İstanbul'daki zayıf seyre karşın, yurtdışı piyasalar yeni zirvelerine yakın işlem görüyor. Ekonomik göstergelerin üretimde toparlanmaya işaret etmesi hisse senetlerine olumlu yansıyor.

Avrupa'da önde gelen 300 şirketi izleyen FTSEurofirst 300 endeksi, BIST kapanışında yüzde 0.16 artıdaydı. ABD borsaları ise yatay açılışın ardından yüzde 0.07-0.1 arası yükselişte.

Gelişmekte olan piyasalar endeksi ise yüzde 0.8 artıda.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.