Borsa kör havuz'dan çıkıyor

Borsa kör havuz'dan çıkıyor

SPK Başkanı Ertaş, 2010 yılında hayata geçirilen hisse senedi işlemlerinde aracı kurum isimlerinin gizlenmesi uygulamasından vazgeçilebileceği sinyalini verdi.

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, 2010 yılında hayata geçirilen hisse senedi işlemlerinde aracı kurum isimlerinin gizlenmesi uygulamasından vazgeçilebileceği sinyalini verdi. 

Hürriyet Gazetesi'nden Hülya Güler'in haberine göre, Piyasada ‘kör havuz’ olarak bilinen, aracı kurum isimlerinin gizlenmesi ile ‘emir iptal’ini gözden geçirdiklerini kaydeden Ertaş, “Borsa İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Kör havuzda kademelerin görülmesi ve emir iptali konusunu Borsa, bankalar ve aracı kurumlar ile birlikte masaya yatıracağız” dedi. Eski Başkan Hüseyin Erkan’ın döneminde başlayan aracı kurum isimlerinin gizlenmesini ‘yerinde bir uygulama’ olarak görenlerin yanı sıra ‘alan-satan görülmüyor, piyasa adeta kör oldu’ şeklinde değerlendirenlerin de sayısı az değil. Emir iptali konusunda ise, piyasada ‘dünyada da uygulanıyor ancak kötü niyetli kullanıma açık’
değerlendirmesi yapılıyor.
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.