Borsa kur desteğiyle yükseldi

Borsa kur desteğiyle yükseldi

Suruç'taki patlama sonrası yatırımcı tedirginliğine rağmen BIST-100 kur desteğiyle yüzde 0.32 yükseldi

A+A-

Suruç'ta dün meydana gelen patlamada 32 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından artan endişeler ve yatırımcı tedirginliğine rağmen; doların küresel olarak değer kaybetmesi ve gelişmekte olan ülke borsalarındaki yükselişlerin desteğiyle BIST-100 endeksi günü pozitif tamamladı. Endeks yüzde 0.32 yükselişle 81,583 puanda kapandı.

Gelişmekte olan ülkeler endeksi MSCI EM saat 1805'te yüzde 0.6 yukarıda seyrederken; Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 ile ABD borsalarından Dow Jones ise yüzde 1 civarı düşüşteydi.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi önünde dün meydana gelen patlamada 32 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilen bir intihar saldırısı olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu belirtirken; Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın Bakanlar Kurulu toplantısında sınırda alınacak ek güvenlik tedbirleri ile ilgili eylem planını değerlendireceklerini söyledi.

Destek Menkul Değerler tarafından yapılan değerlendirmede de kur desteğine işaret edilerek, "Yunanistan riski sonrası FED’in faiz artırımına yaklaştığı şu dönemde parite tarafındaki baskı bugün için azalmış görünüyor. Veri açısından sakin geçen bugünkü işlem gününde doların küresel anlamda değer kaybetmesi sonrası parite tarafında yükselişler hızlandı" denildi.

Dün 8 Temmuz'dan beri ilk kez 2.70'i aşan dolar/TL bu sabah güne 2.6940 civarında başlamasının ardından, saat 1805'te 2.6877/2.6893 seviyesindeydi.

Diğer yandan piyasaların yakından izlediği yeni hükümetin kurulması çalışmalarında, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AKP ile CHP'nin koalisyon görüşmelerinin yöntemi konusunda uzlaştığını, iki taraf arasındaki temasların temel bir sonuca evrilmesi ve müzakerelere dönüşmesi için 10-15 gün arasında zamana ihtiyaç olduğunu söyledi

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.