Borsa Putin haberleriyle yön değiştirdi

Borsa Putin haberleriyle yön değiştirdi

Güne terör saldırıları ile negatif başlayan İstanbul Borsası'nda endeks Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme sonrası yapılan açıklamalarla yükselişe geçti

A+A-

BİST 100 endeksi dün küresel piyasalardaki yükseliş ve dolar kurundaki gevşeme ile alımlarını artırarak 77 bin seviyelerine yükseldi. Endeks 75.855 ve 77.093 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 2.35 değer kazanarak 76.929 seviyesinden kapattı. Endeks güne yüzde 0.24 düşüşle 76.744 puandan başladı.

Güne terör olayı sonrası eksi ile başlayan endeks yurtdışı borsalardaki olumlu seyre rağmen negatif seyrini koruyor. Gün içinde gelen haberlerle ölü ve yaralı sayısının arttığı belirtilen elim olay sonrası BİST-100 endeksi 76.355 seviyesine kadar gevşedi. Öğlen saatlerinde Erdoğan-Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin olumlu geçtiğinin belirtilmesinin ardından eksilerini azaltan endeks öğleden sonra Putin'in "Türkiye ile ilişkilerde sayfayı çevirme zamanı" açıklaması ile yüzde 0.35 artıya geçerek 77.200 seviyelerine yükseldi.

Borsa İstanbul'da seans boyunca TL varlıklarda toparlanma yaşansa da dün gece tekrardan jeopolitik risklerin öne çıkması TL varlıklarda zayıflamaya neden oldu. Dün akşam Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör eylemi sonrasında TL'de değer kayıpları görülürken kurlarda yükselişler izlendi. İsrail ile mutabakat imzalanması ve Rusya ile olan ilişkilerin yarattığı olumlu hava hain saldırı ile sekteye uğradı. 

Bugün Euro Bölgesi'nde GFK tüketici güveni ve Almanya'da enflasyon takip edilecek. Avrupa Birliği Liderler zirvesi yakından izlenecek.  Amerika'da ise kişisel gelirler ve harcamaalar, askıdaki konut satışları ve ham petrol stokları takip edilecektir. Yurt içerisinde sakin veri akışı var. 

Analistlere göre hızlı yükseliş sonrası endekste kar satışları oluşabilir. Ancak endeks 73.500-74.000 aralığı üzerinde tutundukça ilerleyen dönemde tepki yükselişini devam ettirerek 77.500-78.000 aralığını hedeflemeye devam etmesi beklenmektedir.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.