Borsa Putin'in açıklamasıyla çakıldı

Borsa Putin'in açıklamasıyla çakıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'nin Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarının ardından borsada kayıplar yüzde 4,33'ü aştı.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarının ardından dolar/TL yükselişe geçti, borsa endeksinde satışlar hızlandı. Borsa İstanbul’da kayıp yüzde 4,33'ü aştı. Sonrasındaki işlemlerde düşüş hız kaybetti.

Putin'in açıklaması öncesi 2.8670 seviyesinde olan dolar/TL 2.8820'ye kadar yükseldi. Dolar/TL saat 15.36 itibariyle 2.8792/2.8800 seviyesinden işlem gördü.

Dolar da yükseldi

Putin'in Rus jetinin düşürülmesinin Rusya'yı "sırtından bıçaklamak" olduğunu ve Rusya-Türkiye ilişkilerinde çok ciddi sonuçlar yaratacağını açıklaması, dolar/TL'nin yeniden yükselmesine neden oldu.

Hisse senetleri piyasasında da Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından satışlar hızlanırken, endeks ikinci seansta yeni kabinenin açıklanmasıyla kayıplarını bir miktar azaltmıştı. Ancak Putin'in açıklamaları sonrasında sert satışlar gözlenen BIST-100 endeksinde kayıplar yüzde 4,33'ü aştı.

Borsa İstanbul, saat 15.48'te yüzde 4,58 düşüşle 76 bin puan seviyesinden işlem görüyordu.

Öte yandan Putin'in açıklaması, ABD'deki vadeli borsaları da etkiledi. Borsalarda kayıp açıklama sonrasında yüzde 1'e yaklaştı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.