Borsa sert yükselişle açıldı

Borsa sert yükselişle açıldı

Barış Pınarı harekatının başlamasının ardından yaklaşık yüzde 12 değer kaybeden Borsa İstanbul dünkü anlaşmanın ardından bugüne sert yükselişle başladı.

A+A-

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı harekatının başlamasının ardından yaklaşık yüzde 12 değer kaybeden Borsa İstanbul dünkü anlaşmanın ardından bugüne sert yükselişle başladı.

ABD ile dün piyasaların kapanışından sonra imzalanan ateşkes anlaşmasının ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi güne yüzde 3,7 değer artışıyla başladı. Bankacılık hisseleri ise açılışta yüzde 5.08 değer kazandı.

Operasyon döneminde gündeme gelen yaptırımların etkisiyle özellikle kamu bankaları başta olmak üzere bankacılık hisselerindeki değer kaybı ortalaması yüzde 18'i geçmişti.

Türkiye'ye dönük yaptırım çalışmalarından öte ABD'de hakkındaki iddianame kabul edilen ve operasyon döneminde yüzde 25.38 değer kaybederek 6.70 TL'den 5.00 TL'ye kadar gerileyen Halkbank hisseleri ise güne yüzde 7.16 artışla başladı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.