Borsa son anda toparladı

Borsa son anda toparladı

Borsa kayıplarını seans sonuna doğru geri aldı. 2. seansta 74.042 puana kadar gerileyen endeks günü yüzde 0.02’lik sınırlı yükselişle kapattı.

A+A-

Borsa kayıplarını seans sonuna doğru geri aldı. 2. seansta 74.042 puana kadar gerileyen endeks günü yüzde 0.02’lik sınırlı yükselişle kapattı. BIST 100 BIST-100 endeksi gün içinde en düşük 74,042 puana kadar gerilerken, seansın kapanışına bir saat kala yönünü tekrar yukarı çevirdi ve en yüksek 74,839.94 puana yükseldi.ğ

Endeks kapanışı 13.33 puanlık artışla 74,645.73 puandan yaptı. Toplam işlem hacmi ise 2,8 milyar lira olurken bankacılık endeksi yüzde 0,25 düştü holding endeksi ise yüzde 0,61 yükseldi. 

Uzmanlar TL'deki değer kaybı ve tahvil faizlerindeki yükseliş ile gün içinde zayıf seyir izleyen Borsa İstanbulğ'un, ABD Merkez Bankası'ndan bir yetkilinin açıklamaları ve ABD'de konut satışları verisinin beklentilerin altında kalmasıyla, kapanışa doğru kayıplarını sildiğini belirtiyor.

Dolar/TL bugün sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, 10 yıllık gösterge tahvil faizi 5 aylık aranın ardından ilk kez çift haneye yükseldi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, bugün yaptığı konuşmalarda ABD ekonomisinin "şüpheye yer bırakmaz şekilde" sıfıra yakın faizlerin getirdiği desteğe ihtiyaç duyduğunu, ancak faizlerin çok da uzak olmayan bir gelecekte artması gerekebileceğini söyledi.

BIST'te en çok işlem gören Garanti Bankası yüzde 0.25, Halkbank yüzde 1.45, Vakıfbank yüzde 0.94 ekside, Akbank yüzde 0.68 artıda kapandı.

BIST'te bugün otomotiv hisselerindeki yükseliş ön plana çıktı. Tofaş yüzde 4.1, Ford Otosan yüzde 4.12, Doğuş Otomotiv yüzde 4.4 primle günü tamamladı.

Hong Kong'daki çatışmalar, Çin'in potansiyel büyümesine ilişkin endişeleri etkilerken ABD ve Avrupa borsaları değer kaybetti. Wall Street'te endeksler BIST kapanışı itibariyle yüzde 0.5 civarı kayıptayken, Avrupa borsaları ise yüzde 0.54 ekside.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.