Borsa söylentilerle 85 binin altında

Borsa söylentilerle 85 binin altında

BIST 100 Endeksi günü 592 puanlık kayıpla 84.718 puandan kapattı. 2. seansta artan satışlarda sosyal medyadaki bazı haberlerin de etkili olduğu ileri sürülüyor

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi günü 592 puanlıkkayıpla 84.718 puandan kapattı.. İşlem hacmi 5.1 milyar lira olurken hisse senetleri ortalama yüzde 0.7 oranında değer yitirdi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dün enflasyonda düşüş beklediği açıklaması ile güne alımla başlayan borsada pozitif hava beklenenden kötü gelen cari açık rakamlarına rağmen devam etti. Ancak kapanışa doğru artan satışlarla gün içinde 85.500 üstünde tutunamayan endeks 85.000 puanın altına geriledi.

Uzmanlar, ikinci seansın ortasından itibaren artan satışlarda sosyal medyada hızla yayılan ve 150'ye yakını gazeteci ollmak üzere yaklaşık 400 kişinin yarın yapılacak operasyonlar ile gözaltına alınacağı haberlerinin de etkili olduğunu belirtiyor. Söz konusu iddialar, twitter'da hükümete karşı yayınları ile tanınan ve bir çok operasyonu önceden haber veren Fuat Avni tarafından twitlendi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.