Borsa yeniden kayba döndü

Borsa yeniden kayba döndü

Borsa İstanbul üç işlem günü yükselişten sonra yönünü yeniden kayba çevirdi

A+A-

BORSATEK - Borsa İstanbul üç işlem günü yükselişten sonra yönünü yeniden kayba çevirdi. Geçen haftanın son işlem gününden sonra bu haftanın ilk iki işlem gününde de yükselişle kapanan BIST 100 Endeksi güne yükselişle başlamasına rağmen özellikle ikinci seansta artan satışların etkisiyle günü 2.291 puanlık kayıpla 94.441 puanla kapattı. 

Hisse senetleri bugün ortalama yüzde 2.37 oranında değer yitirirken işlem hacmi 8.08 milyar TL olarak gerçekleşti. Ulaştırma, bilişim ve metal ana sanayi sektörü hisseleri ortalamanın üstünde değer yitirirken, sigorta, gmyo ve spor endeksi günün prim yapan tek sektör endeksi oldu.

Yarın yurt içinde cari işlemler dengesi, yurt dışında ise ABD'de enflasyon başta olmak üzere açıklanacak veriler takip edilecek. Bugünkü kapanışın günün en düşük seviyesinden yapılmış olması nedeniyle, teknik olarak yarına da düşüşle başlanması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.