Borsa Yunanistan'a rağmen yükseldi

Borsa Yunanistan'a rağmen yükseldi

Yunanistan referandumunda "hayır" çıkmasının etkisiyle güne hafif satıcılı başlayan BIST-100 endeksi, gün içinde pozitif ayrışarak yüzde 1.41 yükselişle kapandı

A+A-

Yunanistan referandumunda "hayır" çıkmasının ardından global piyasalardaki negatif havayla güne hafif satıcılı başlayan BIST-100 endeksi, gün içinde pozitif ayrışarak yüzde 1.41 yükselişle kapandı.

Endeks, gün içinde gördüğü en yüksek seviyeye yakın bir şekilde 82,365 puanda kapandı.

Endeksin yurtdışından pozitif ayrışmasını destekleyecek önemli bir haber akışı ya da gelişme olmadığını ifade eden Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, "Bugün vadeli işlemlerin öne çıktığını görüyoruz. Bir kurum ya da fonun Türkiye'de pozisyon aldığını tahmin ediyoruz. Vadeli işlemlerde yüklü miktarda pozisyon açılması, spot piyasayı da yukarı çekti" dedi ve ekledi:

"Ancak endeksin hacimsiz kalması yükselişi sağlıklı kılmıyor. Bu nedenle endeks bugün yurtdışından pozitif ayrışsa da, bu sürdürülebilir bir ayrışma değil."

Yunanistan'da dün gerçekleşen referandumda yüzde 61 "hayır" oyu çıkarken; halk, kreditörlerin kurtarma şartlarını ezici bir çoğunlukla reddetti.

ABD borsaları Yunanistan referandumunda "hayır" sonucunun çıkmasının ardından satıcılı seyrederken; Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 endeksi saat 1735'te yüzde 1 düşüşteydi. Euro STOXX bankacılık endeksi ise yüzde 3.7 düşüşteydi.

ABD borsaları da yüzde 0.5 civarı kayıptaydı.Gelişmekte olan ülkeler endeksi ise yüzde 2 düşüşteydi.

Diğer yandan, içeride piyasaların yakından izlediği yeni hükümetin kurulması sürecinde, koalisyon görüşmelerinin resmi olarak başlamasının gelecek haftaya kalabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevlendirme yapmak için Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasını bekleyeceğini söylemesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cuma günü başlayacak iki günlük Bosna Hersek gezisi nedeniyle koalisyon görüşmelerinin resmi olarak başlaması gelecek haftaya kalabileceği ifade ediliyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.