Borsa zor da olsa artıda kapandı

Borsa zor da olsa artıda kapandı

İkinci seansta 75.814 puana kadar yükselen endeks küresel piyasalardaki olumsuz havayla gerilese de günü artıda tamamladı.

A+A-

Borsa İstanbul küresel piyasalardan pozitif ayrıştı. Dün kritik seviyenin hemen üstünde kapanış yapan BIST 100 Endeksi bugün 169 puanlık yükselişle 74.856'dan günü tamamladı.

Güne yükselişle başlayan ve cari açığın beklentilerden daha az çıkmasının da etkisiyle ilk seansı 75.449 puandan tamamlayan endeks ikinci seansta alımların devam etmesiyle 75.814 puana kadar yükseldi. Ancak ABD'de perakende satışlar, ÜFE ve Empire State imalat verisinin beklentilerin çok altında çıkması ile küresel piyasalara paralel gerilemeye başladı. 

Yunanistan borsanın IMF anlaşması açıklamaları ile yüzde 9'a varan kayıplara ulaşması ve Avrupa borsalarında kayıpların yüzde 2'yi aşmasına rağmen Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi 75 binin altına gerilese de günü küçük de olsa artıda tamamlamayı başardı. 

İşlem hacmi 4,14 milyar TL olarak gerçekleşti. 172 hissenin fiyatı yükseldi, 159 hissenin fiyatı düştü. Bankacılık endeksi yüzde 0,52 sınai endeks yüzde 0,27 yükselirken holding endeksi yüzde 0,09 düşüşle kapandı. En çok işlem gören hisseler Garanti, Halkbank, İş C, Vakıfbank ve THY olarak sıralandı.

Gün sonunda en çok değer kazanan BİST100 hisseleri İhlas Holding, Net Turizm, Pegasus, Dogus GYO ve Çimsa olurken, en çok düşenler Vestel, GSD, Tüpraş, TSKB ve Gözde hisseleri oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.