Borsada 2 şirket daha elektrik üretecek

Borsada 2 şirket daha elektrik üretecek

Halka açık ve hisseleri borsada işlem gören 2 şirket daha enerji sektörüne yönelerek elektrik üretimi yapacak

A+A-

Halka açık ve hisseleri borsada işlem gören 2 şirket daha enerji sektörüne yönelerek elektrik üretimi yapacak. Taç Tarım Ürünleri, güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla yeni bir şirket kuracağını açıklarken Menderes Tekstil'in otoprodüktör lisansı üretim lisansına çevrildi

Her iki şerkette konu ile ilgili açıklamayı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptı. Taç Yatırım KAP'a gönderdiği açıklamada güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla yeni bir şirket kuracağını ve Taçbeyaz Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla kurulacak olan şirketin sermayesinin 2 milyon TL olacağını belirtti. Şirketin 2015 yılı içinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Menderes Tekstil ise KAP'a gönderdiği açıklamada, elektrik üretimi için gerekli olan 31.10.2008 tarihli ve EO/1813-4/1275 numaralı Otoprodüktör Lisansı'nın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun ilgili Mevzuatınca 17.04.2014 tarih EÜ/4969-132/02832 lisans numarası ile Üretim lisansına çevrildiğini belirtti. Şirket açıklamasında lisansın üretim lisansına dönüşmesi ile bu tarihten itibaren üretim lisansına sahip olan firmalar gibi faaliyet gösterileceği belirtildi. Üretim lisansın 31.10.2057 tarihine kadar geçerlidir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.