Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Dün kapanışa doğru gelen ABD piyasa verileri etkisiyle gerileyen BIST 100'ün bugün alıcılı açılış yapması bekleniyor

A+A-

Haftaya az da olsa kayıpla başlayan borsada endeksin bugün alıcılı açılış yapması bekleniyor. Dün yükselişle açıldıktan sonra 82.500 direncinin üstüne çıkan endeks, kapanışa doğru negatif açılan ABD piyasalarının etkisiyle gerilemiş ve günü 44 puanlık kayıpla 82.270 puandan tamamlamıştı.

Dün Obama'nın Putin'e Ukrayna için çözüm çağrısında bulunması ve ABD Dışişleri Bakanı'nın Gazzze için Kahire'ye gitmesi piyasalardaki jeopilitik risk etkisini bugün için biraz zayıflatmış durumda. Bu nedenle Asya ve ABD vadelileri artıda seyrediyor, Dolar/TL yeniden 2,12’nin altında.

Uzmanlar 82.500 direncinin bugün yeniden denenebileceğini bu seiyenin güçlü talep ile geçilmesi durumunda 83.500'e doğru atakların olabileceğini belirtiyor. Bugün için önemli bir veri akışı beklenmiyor. ABD'de açıklanacak haziran ayı TÜFE rakamlarının dışında gerek yurtiçi gerekse yurtdışı piyasalar yine Gazze ve Ukrayna'daki gelişmeleri yakından izleyecek

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.