Borsada bu yılın rekoru

Borsada bu yılın rekoru

Borsa İstanbul'da endeks 82.270 ile bu yılın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

A+A-

BIST-100 endeksi TCMB'nin yarınki toplantısında faiz indireceği beklentisiyle banka hisselerindeki yukarı yönlü ivmenin verdiği destekle yükselişini art arda dördüncü günde de sürdürerek yüzde 1.26 artıda kapandı.

BIST-100 endeksi 82,270.52 puan ile geçen yıl 31 Mayıs'tan bu yana en yüksek düzeyde kapandı. Hafta başından bu yana kazanımlar yüzde 3.7'yi buldu. Bankalar yüzde 1.3 yükseldi.

Merkez Bankası'nın yarınki Temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında bütün katılımcılar politika faizinde indirim yapılmasını beklerken, geçen ayki 75 baz puanlık indirimin ardından beklentiler 50 baz puanda yoğunlaşıyor.

Çukurova Grubu'nun yüzde 13.8 Turkcell hissesini geri alabilmek için finansman görüşmeleri yürüttüğü Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim, şartlı finansman sağlama görüşmelerinde resmi kurumlardan gerekli izinlerin alınamadığını açıkladı. Gözde Girişim finansmanın sağlanması için 30 Temmuz'a kadar süre olduğunu ve değerlendirmelerinin sürdüğünü belirtti.

Gözde Girişim hisseleri günü 3.08 liradan yatay kapanırken, Turkcell hisseleri yüzde 1.56 primle 13.05 liradan kapandı.

Sabancı Holding'in çimento sektöründeki iştiraki Çimsa'nın hisseleri ise dün Bilecik'te bir çimento fabrikasını aldığını açıklamasının ardından 14.15 liradan yatay kapandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.