Borsada endeks yüzde 1.58 yükseldi

Borsada endeks yüzde 1.58 yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününü yüzde 1.58 artışla 80.621 puandan tamamladı

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününü yüzde 1.58 artışla 80.621 puandan tamamladı. İşlem hacmi ise 1 milyar 852 milyon TL oldu. İlk seansta 80 bini deneyen ancak buradan gelen satışlarla kapanışını 79.929 puandan yapan endeks ikinci seansta banka hisselerinde alımların devam etmesi ile 80.695 puana kadar yükseldi. Gün içindeki en yüksek seviyeye yakın yapılan kapanış ile hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde yüzde 1.58 oranında değer kazanmış oldu.

Geçen haftaki cari açık rakamının yanı sıra bu hafta Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı beklentisinin fiyatlandığı borsada, bankacılık hisseleri bugün ortalama yüzde 3.03 oranında prim yaptı. Borsadaki toplam işlem hacminin dörtte birinden fazlasının gerçekleştiği Garanti Bankası hisseleri bugün yüzde 2.94 oranında yükselirken, Halkbank hisseleri yüzde 0.94, İş Bankası hisseleri ise yüzde 2.10 oranında değerlendi.

Uzmanlar bu yıl ilk defa haziran ayında 80 binin geçildiğini ancak buradan gelen kar satışlarıyla kısa sürede bu seviyenin altına inildiğini hatırlatarak, bugün bu seviyenin yeniden yukarı geçilmesinde alımların güçlü olduğunu ve endeksin 80 bin desteğini kalıcı olarak benimseyebileceğini belirtiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.