Borsada FED beklentisi devam ediyor

Borsada FED beklentisi devam ediyor

FED'in bu akşamki toplantısı öncesi dar bantta hareket eden borsada endeks günü 334 puanlık artışla 78.968 puandan tamamladı

A+A-

FED'in bu akşamki toplantısı öncesi dar bantta hareket eden borsada endeks günü 334 puanlık artışla 78.968 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin ortalama yüzde 0.42 değer kazandığı günde işlem hacmi 2.9 milyar TL oldu. Bankacılık hisseleri ise yüzde 0.16 oranında değer yitirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam yapacağı kritik açıklamalarda faizleri düşük seviyede tutmaya devam edeceğine ilişkin beklentiler dünya borsaları ve Borsa İstanbul'u yukarı taşıdı.

Hafta başında işleme açıldıktan sonra belirsizliğin devam etmesiyle baskı altında kalan Bank Asya hisseleri, yüzde 20 düşüşle 0.64 liradan kapandı. Hisselerin Pazartesi gününden bu yana kayıpları yüzde 50'ye yaklaştı.

Yatırımcılar Türkiye saati ile 2100'de açıklamalarda bulunacak olan FED'den para politikasına dair ipuçlarını beklerken, banka ayrıca ekonomiye ve faiz oranlarına ait yeni tahminlerini de açıklayacak.

FED'in beş aydır para politikası değerlendirme metninde yer alan ve varlık alım programının Ekim ayında sona ermesinin ardından gösterge faizlerin "belirgin bir süre" sıfıra yakın seviyelerde seyredeceğine dair söylemin bugünkü kararda da korunup korunmayacağı izlenecek en önemli unsur olacak.

Öte yandan FED'in faizleri düşük tutmaya devam edeceğine ilişkin beklentiler ve Çin Merkez Bankası'nın ülkenin en büyük bankalarına kaynak sağlayacağına ilişkin haberler global hisse senedi piyasalarını yükseltti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.