Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Doların değer kaybına devam etmesiyle BIST-100'de hafif alıcılı açılış bekleniyor

A+A-

Borsanın Çarşamba akşamı açıklanan Fed toplantı tutanakları sonrası dolardaki değer kayıplarının devam etmesi ve gelişen piyasaların genelinde yaşanan yükselişle güne hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.15 düşüşle 100.3000 seviyesinde işlem görüyor.

BIST-100 endeksi 1 Kasım seçimleri sonrasında gelişen piyasalardan pozitif yönde ayrışırken, son günlerde gelişen piyasalara yönelik alımlarda daha sakin bir seyir izledi. Endeks dünü yüzde 0.09'luk düşüşle 80,441.20 puandan kapattı.

Oyak Yatırım günlük borsa yorumunda son dönemlerde gelişen piyasalarda yaşanan yükselişin BIST'e yansımadığı ve bunun da endeksin hâlâ yüzde 6 pozitif bir ayrışma yaşamasından kaynaklandığı belirtilirken, "BIST'de hafif alıcılı bir açılış bekliyoruz" denildi.

Yurt içinde bugün tüketici güven endeksi ve iç ve dış borç verileri beklenirken, yatırımcıların ve piyasaların gözü bir yandan kurulacak olan yeni kabine ve özellikle ekonomi yönetimine dair ipuçlarına çevrildi.

Yurt dışında ise önemli bir veri bulunmuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.