Borsada halka arz yöntemlerinde değişiklik

Borsada halka arz yöntemlerinde değişiklik

Halka arzlarda talep toplama yöntemleri ve dağıtım aşamasına girecek emirlere, dağıtım zamanına yönelik kurallarda yeni düzenlemeler yapıldı

A+A-

Borsa İstanbul, halka arzlarda talep toplama yöntemleri ve dağıtım  aşamasına girecek emirlere, dağıtım zamanına yönelik kurallarda yeni  düzenlemeler yaptı. Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Borsa'da ilk defa işlem görecek ortaklıkların Borsada halka  arzında sabit fiyatla ve değişken fiyatla talep toplama olmak üzere iki talep toplama yöntemi bulunmaktadır. Bu talep toplama  yöntemlerinde, dağıtım şaamasına grecek emirlere ve dağıtım zamanına  ilişkin kurallar geliştirildi.

Halka arzlarda, birden fazla hesabı bulunan yatırımcıların  talepleri, yatırımcı bazında konsolide edilerek tek hesaptan  iletilecek. Aynı MKK sicil numarasına bağlı bulunan aracı kurum  hesaplarından (müşterek hesap) iletilen emirler dağıtıma konu  edilmeyecek." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.