Borsada Pay Yönetmeliği değişti

Borsada Pay Yönetmeliği değişti

Borsa İstanbul, Pay Piyasası Yönergesi'nin yürürlüğe girmesi ile ilgili KAP'a açıklama yaptı.

A+A-

Borsa İstanbul, Pay Piyasası Yönergesi'nin yürürlüğe girmesi ile ilgili KAP'a açıklama yaptı.

Borsa İstanbul A.Ş. tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Pay Piyasası’nın işleyiş esaslarını düzenleyen “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası Yönetmeliği” (HSP Yönetmeliği) hâlen yürürlükte bulunmaktadır.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, “Borsalar ve Piyasa İşleticilerinin Kuruluş, Faaliyet, Çalışma ve Denetim Esasları Hakkında Yönetmelik” ve “Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği” düzenlemeleriyle oluşturulan hukuki yapıya ve 30/11/2015 tarihinde devreye alınacak olan BISTECH İşlem Platformu’nun getirdiği yeniliklere uygun olacak şekilde HSP Yönetmeliği’nin güncellenmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede HSP Yönetmeliği, Pay Piyasası Yönergesi (Yönerge) adıyla yeniden düzenlenmiştir.

Bahse konu Yönerge, Borsamız Yönetim Kurulunun 15/10/2015 tarihli ve 2015/34 sayılı toplantısında uygun görülmüş, Sermaye Piyasası Kurulunun 13/11/2015 tarihli ve 31 sayılı toplantısında ise Yönergenin Kurul onayı gerektiren maddeleri (5, 6, 11, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 38, 42 ve 44) onaylanmıştır." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.