Borsada satıcılı açılış beklentisi

Borsada satıcılı açılış beklentisi

Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasının ardından yurt dışı piyasalarda yaşanmaya devam eden satışlara paralel olarak bugün satıcılı açılması bekleniyor.

A+A-

Borsanın dün Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasının ardından yurt dışı piyasalarda yaşanmaya devam eden satışlara paralel olarak bugün satıcılı açılması bekleniyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Şubat sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.96 düşüşle 87.4000 seviyesinde işlem görüyor.

Yellen dün ABD kongresinde yaptığı konuşmada Fed'in faiz artış planını uygulamaya devam edeceğini söylerken, küresel ekonomik gelişmelerin ABD ekonomisi için risk oluşturduğunu da kabul etti.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli veriler arasında cari denge verileri bulunurken, yurt dışında ABD haftalık işsizlik başvuruları dışında önemli bir veri göze çarpmıyor.

Gedik Yatırım günlük borsa yorumunda, "Gün içinde BIST 100 endeksinin yurt dışı piyasalara paralel hareket etmesini bekliyoruz" diyerek, güne de satıcılı bir açılış beklediğini ekledi.

KÜRESEL PİYASALAR

Yatırımcıların Fed tarafından bu yıl artık faiz artırılmayacağı öngörüsüyle güvenli limanlara yönelişinin devam etmesinin ardından ABD doları değer kaybederken, yen, altın ve tahviller değer kazandı.

Tokyo'da piyasalar tatil olmasına rağmen dolar yen karşısında 15 ayın en düşük seviyesini görürken, altın da Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 1.1 düşerken, Güney Kore Kospi de yüzde 2.4 geriledi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.