Borsada satış baskısı sürebilir

Borsada satış baskısı sürebilir

Dün yüzde 2'ye yakın değer kaybeden borsada bugün Merkez Bankası PPK toplantısı ve döviz piyasası takip edilecek

A+A-

Dün yüzde 2'ye yakın değer kaybeden borsada bugün Merkez Bankası PPK toplantısı ve döviz piyasası takip edilecek.Uzmanlar Suriye ve Irak'taki gelişmelerin de piyasaların yakından takibinde olacağını belirtiyor. Dün dolar TL karşısında hafta başında gördüğü 6 ayın en yüksek seviyesinin hemen altında hareket etmişti.

Borsada dün kapanışa doğru artan satışlarla yüzde 1.93 gerileyerek 75.193 puandan kapanan endeksin, gelişmekte olan piyasalardan ayrıştığına dikkat çeken uzmanlar, desteklerden tepki alımlarının çok zayıf kaldığını bu nedenle bugün açılışın satış baskılı olabileceğini belirtiyor.

Dün ABD borsalarının yükselişle kapanmasının ardından bugün Japonya hariç Asya borsalarında da sınırlı yükseliş yaşandı. 

Uzmanlar, Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından bugün gerçekleştirilecek toplantıda önemli bir değişiklik yaşanmasını ihtimalinin zayıf olduğunu belirtiyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.