Borsada şirketler, 22.3 milyar tl temettü dağıtacak

Borsada şirketler, 22.3 milyar tl temettü dağıtacak

Borsada işlem gören şirketler 2020 yılında dağıtacakları temettü miktarlarını açıkladı. Buna göre, 65 şirket toplam 22.3 milyar Tl temettü dağıtacağını duyurdu.

A+A-

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, borsada işlem gören şirketler 2020 yılı kârlarında dağıtacakları temettü miktarlarını açıkladı. Şu ana kadar 65 şirket toplam 22.3 milyar TL net temettü dağıtacağını duyurdu. Bu temettülerden yararlanmak için ödeme tarihinden 1 gün önce hisseye sahip olmak yeterli.

Gelişmiş ülke piyasalarında yatırımcılar, hisse senedi değer artışının yanında şirketlerin verdikleri temettüye (kâr payı) de büyük önem veriyor. Geçtiğimiz haftalarda bu sayfada uzun vadeli düşünen ve temettü verimi yüksek hisselere yatırım yapanların, önemli kazançlar elde ettiklerini yazmıştık. Bugün de 2020 yılında elde ettikleri kâr rakamlarından temettü dağıtma kararı alan şirketleri inceleyeceğiz. Şu ana kadar 65 şirket bu yıl içerisinde ortaklarına temettü dağıtacağını açıkladı. Toplam piyasa değerleri 525 milyar TL’nin üzerinde olan bu şirketlerin dağıtacaklarını açıkladıkları net temettü tutarı toplam 22.3 milyar TL’yi buluyor.

Temettü dağıtma kararı açıklayan şirketler arasında en yüksek temettü verimine sahip şirketin Ereğli Demir Çelik (Erdemir) olduğu görülüyor. 23 Mart tarihinde 5.5 milyar TL net temettü dağıtacak Erdemir’in temettü verimi yüzde 11.9 seviyesinde. Erdemir’i, yüzde 10.6 temettü verimi ile İsdemir takip ediyor. Üçüncü sırada ise yüzde 8.4’lük temettü verimi ile Enerjisa geliyor. Enerjisa 9 Nisan’da 963.7 milyon TL’lik temettü ödemesinde bulunacak. Bu temettülerden yararlanmak için ödeme tarihinden 1 gün önce hisse senedi sahip olmak yeterli.