Borsada SWAP depremi, banka hisselerindeki kayıp yüzde 10'u geçti

Borsada SWAP depremi, banka hisselerindeki kayıp yüzde 10'u geçti

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da kayıplar yüzde 7'ye yaklaştı. Bankacılık hisselerindeki kayıplar yüzde 10'a yaklaştı

A+A-

BORSATEK.COM - Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da kayıplar yüzde 7'ye yaklaştı. Son üç işlem gününü kayıpla kapatan ve haftalık kaybı dünkü kapanışla yüzde 8'in üstüne çıkan Borsa İstanbul'da kayıp bugün de devam ediyor.

Uzmanlar, Londra swap piyasasında Merkez Bankası'nın TL'deki değer kaybını engellemek amacıyla TL likiditesini düşürme telkinleri ile başlayan süreçte TL faizlerinin yüzde 500'ün üstüne çıkması ile TL ihtiyacı olan fonların Türk varlıklarındaki artan satışlarının borsada endeksin gerilemesine neden olduğunu belirtiyor. 

Özellikle banka hisselerinde yoğunlaşan satışlarla dün 97.378 puandan kapanan BIST 100 Endeksi ilk seansta 97.998 puanı gördükten sonra artan satışlarla hızla gerilemeye başladı ve kayıp yüzde 7'ye yaklaştı. Banka hisselerindeki kayıp yüzde 10'u aştı. İkinci seansın ortasında 92.280 puana kadar gerileyen endeks buradan gelen tepki alımları ile 92.500 puan üstünde tutunmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. BIST 100 Endeksi TSI 16:50'de 6.84 kayıpla 90.734 puanı gördü. Bankacılık sektör endeksi yüzde 10'e yakın kayıpla 116.738 puana geriledi.

New York Borsası'na da kote Turkcell hisseleri aynı saatte yüzde 12 kayıpla 11.30 TL'ye geriledi

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.