Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsanın küresel ekonomiye dair belirsizliklerle güne yurt dışı piyasalara paralel olarak yatay başlaması bekleniyor.

A+A-

Borsanın küresel ekonomiye dair belirsizliklerle güne yurt dışı piyasalara paralel olarak yatay başlaması bekleniyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Şubat sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.14 yükselişle 90.7750 seviyesinde işlem görüyor.

Dünya genelinde dün açıklanan imalat PMI verilerinin beklentileri tam olarak karşılayamaması ve Fed'in iki numaralı ismi Stanley Fischer'ın dün yaptığı açıklamalarda ABD ekonomisinin, küresel bir yavaşlamadan etkilenebileceğini söylemesiyle piyasalarda da dalgalanmalar devam ediyor.

BIST 100 endeksi dün küresel satışlardan kaynaklanan bir baskı altında kalırken, günü yüzde 0.05 kayıpla 73,447.67 puandan kapattı.

Yurt dışında bugün açıklanacak veriler arasında Almanya ve euro bölgesi işsizlik verileri bulunuyor. Yurt içinde ise açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Oyak Yatırım günlük borsa yorumunda, "Yurtdışı piyasalara paralel hafif satıcılı bir seyir izleyen BIST'de açıklanmaya başlayan dördüncü çeyrek bilanço verileri ile birlikte pozitif yönde oynaklığın sürmesini bekliyoruz" diyerek, yatay bir açılış beklendiğini belirtti.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları, ham petrol fiyatlarında aşırı arz endişelerinin yeniden ortaya çıkmasıyla değer kayıplarının yaşanması ve dün dünyanın birçok bölgesinden gelen imalat aktivitesi verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 gerilerken, Japon Nikkei endeksi yüzde 0.5 düştü.

Öte yandan piyasaların dün gece yarısı ABD'de yapılan ilk başkanlık ön seçiminde Cumhuriyetçi Parti'den Ted Cruz'un Donald Trump'ı geçerek zafer elde etmesine piyasaların tepkisi olmadı. Demokrat Parti tarafında ise Hillary Clinton ve Bernie Sanders'ın oyları son dakikaya kadar başa baş devam etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.