Borsada yeni hedef neresi

Borsada yeni hedef neresi

Geçen hafta Merkez Bankası Başkanı ataması ve faiz indirimi ihtimalinin güçlenmesiyle yükselişe geçen borsa bu hafta da dirençlerini test edebilir

A+A-

Küresel piyasaların daha çok Çin'den gelen verilere odaklandığı geçen hafta Borsa İstanbul'da yeni Merkez Bankası Başkanı ve olası faiz indirimi odaklı hareket yaşandı. 20 Nisan'da Murat Çetinkaya başkanlığındaki ilk toplantı sonrası beklenen faiz indirimi bu haftanın da en önemli gündem maddesi olacak.

Faiz indirimi olasılığı doğal olarak en çok bankacılık hisselerini olumlu etkiliyor. Bunu geçen hafta da gördük. Banka hisselerindeki alımların etkisiyle hisse senetleri ortalama yüzde 3'e yakın değer kazanırken bankacılık hisselerindeki değer artışı yüzde 4.5'e yaklaştı.

Haftanın son işlem gününde endekste yaşanan geri çekilme, olumlu beklenti devam ettiği için küçük çaplı bir kar realizasyonu olarak değerlendirilebilir. Teknik olarak endeksin 84.400 üstüde kaldığı sürece bu trendin devam edebileceğini söyleyebiliriz.

Satışların buraya doğru geri çekilmelerde etkisini kaybetmesi durumunda endeksin haftanın ilk yarısında 86.250 direncine doğru atak yapması güçlü olasılık. Bu zirve geçilirse bu hafta 86.700 direnç bölgesine doğru ataklar görebiliriz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.