Borsada yükseliş devam edecek mi

Borsada yükseliş devam edecek mi

Beş haftadır yükselen Borsa İstanbul hafta sonu yaşanan terör saldırılarının ardından bu hafta da yükselişini sürdürebilecek mi

A+A-

Borsa İstanbul 100 endeksi yükselişini beşinci haftaya taşıyor. Haftanın genelinde endeksin yukarı yönlü hareketini desteklen ana unsur Fed’den gelen güvercin mesajlar olurken, Suriye’de Rus askerlerinin çekilmesi ile birlikte azalan jeopolitik riskler de Türk varlıkları için olumlu görünüm sunuyor.

Fed’den Çarşamba yapılan açıklamada 2016 yılı için faiz oranı hedeflerinin düşmüş olması Yellen cephesinden gelen mesajın ana eksenini oluşturuyor. Fed kararı bu noktada gelişen ülkelerle birlikte BİST100 cephesinde de 80 bin üzerindeki seyrin korunmasını destekliyor.

Teknik olarak BİST100’de bu hafta 80000 üzerindeki kapanış, yükselişin devamı açısından önemli olacak. Endeks bu seviye üzerinde tutunabildiği sürece 84500 direncine doğru yükseliş denemesi yapacaktır. Geri çekilmede ise 80000 seviyesinin altına sarkmalarda 77650 desteği izlenebilir.

Teknik olarak yükseliş eğilimindeki borsada haftasonu İstanbul'da yaşanan terör saldırısı endeks üzernide psikolojik baskı yaratabilir. Turizm ve bağlantılı sektörler ile, bu sektörlerle kredi ilişkisi içinndeki bankacılık sektörü hisselerindeki hareketlere dikkat edilmeli. (DestekFX)

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.