Borsada yükseliş devam ediyor

Borsada yükseliş devam ediyor

Haftaya yükselişle başlayan ve dün yüzde 1.56 değer kazanan Borsa İstanbul'da hisse senetleri bugün de yüzde 2.41 yükseldi

A+A-

ABD ekonomisine ilişkin endişelerin hafiflemesi ve Japonya'nın ilave genişleyici politikalara gideceği beklentisi riskli varlıklara yönelik talebi desteklerken; küresel piyasalara paralel Türk hisse senetlerindeki yükseliş bugün de devam etti.

Gün içinde 80,000 seviyesindeki direncin kırılmasıyla alımların daha da güçlendiği BIST-100 endeksi yüzde 2.41 yükselişle 81,141.57 puanda kapandı.

ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin, dünyanın en büyük ekonomisine dair endişeleri azaltması küresel hisse senetleri piyasalarını destekliyor.

Fed'in geçen hafta açıklanan toplantı tutanakları da, politika yapıcıların İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının etkileri netleşinceye kadar yeni bir faiz artışı yapmama taraftarı olduğunu gösteriyor.

Diğer yandan St Louis Fed Başkanı James Bullard, bugünkü değerlendirmesinde, Haziran ayında ABD iş büyümesinde görülen hızlı düşüşe rağmen yakın gelecekte birden fazla faiz artırımına ihtiyaç duymayacağı görüşüne sadık kaldı.

Hafta sonundaki seçimlerde yeniden seçilen Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin yeni teşvik paketi açıklayacağını duyurması da piyasaları destekleyen bir diğer unsur olarak öne çıkıyor.

Gelişmekte olan ülkeler endeksi saat 1744'te yüzde 1 civarı yükselişle hareket ederken; Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 endeksi de yüzde 1 primli. Yüzde 0.5 civarı yükselişle hareket eden ABD borsaları , ise rekor gün içi seviyelere ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.