Borsadaki kayıp yüzde 1.25

Borsadaki kayıp yüzde 1.25

BIST-100 endeksi günü yüzde 1.25 kayıpla 75,960 puanda tamamladı.

A+A-

Devam eden siyasi belirsizlik ve tarihi zirvesini yenileyen dolar/TL'nin etkisiyle satışların bugün de sürdüğü BIST-100 endeksi global piyasalardan negatif ayrışarak günü yüzde 1.25 kayıpla 75,960 puanda tamamladı.

Dolar/TL ise 2.9'u aşarak yeni tarihi zirvesini gördü. Koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamaması ve erken seçim belirsizliği ile son günlerde sert yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, TCMB'nin bugün PPK'da kısa vadeli faizleri sabit tutmasının ardından 2.9067'ye kadar yükseldi.

Tahminler ağırlıklı olarak faizlerin sabit tutulması yönünde olsa da piyasada kurdaki sert yükselişi durdurmak adına TCMB'nin bir adım atacağına dair beklenti oluşurken, beklentinin karşılanmaması kurda sert harekete neden oldu.

Avrupa borsaları şirket bilançolarının olumlu görünümünün, Çin'e ilişkin endişelerce baskılanmasıyla yatay seyrediyor.

ABD borsaları da Çin'e ilişkin endişelerin yanı sıra, Wal-Mart'ın beklentilerden zayıf gelen çeyreksel sonuçlarının ardından hafif satıcılı.

Gelişmekte olan ülke borsaları da yatay seyrediyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.