Borsadaki yükselişlere aldırmayın

Borsadaki yükselişlere aldırmayın

Ünlü yatırımcı Dennis Gartman, ABD hisse senedi piyasalarında yaşanacak her türlü toparlanmanın kısa süreli olacağını savundu.

A+A-

Ünlü yatırımcı Dennis Gartman, ABD hisse senedi piyasalarında yaşanacak her türlü toparlanmanın kısa süreli olacağını savundu.

Teh Gartman Letter'ın da yayıncısı olan Dennis Gartman, CNBC'ye yaptığı açıklamada, hisse senedi piyasasında düşüşen devam edeceği beklentisine neden olarak St. Louis Fed tarafından yapılan para tabanı ölçümlerini hara arzında düşüşe işaret etmesini gösterdi.

St. Louis Fed verilerine göre düzeltilmiş para tamasın Ekim ortasındaki 4,1 trilyon dolardan yıl sonunda 3,6 trilyon dolara indi.
Gartman, "Ekonominin daha fazla sermaye talep ettiği ortamda para tabanında azalma sonrasında ihtiyaç duyulan nakitin bir yerlerden gelmesi gerekli. En büyük olasılık nakitin hise senetlerinden çıkması" diye konuştu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.