Borsalar sert düşüşle açıldı

Borsalar sert düşüşle açıldı

Suudi Arabistan ve müttefik ülkelerin Yemen'e askeri müdahalede bulunması ve petrol fiyatlarının sert yükselişi ardından borsalar sert düşüşle açıldı

A+A-

Suudi Arabistan ve müttefik ülkelerin Yemen'e askeri müdahalede bulunması ve petrol fiyatlarının sert yükselişi ardından hisse senetlerinin küresel riskten kaçışa paralel düşüşle güne başladı.

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi, güne 1368 puan düşüşle 81.280 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 1,66 oranında değer kaybetti.

Açılış sonrasında gelen satışlarla 80.696 puana kadar gevşeyen endeks, ilk seansı 1.490 puan kayıpla (yüzde 1,80) 81.158 puandan kapattı. Birinci seansta toplam işlem hacmi 1.829.588.985 TL olarak kayıtlara geçti.

Suudi Arabistan, müttefik Arap ülkeleriyle birlikte bugün Yemen'de İran'ın desteklediği ve Aden kentini kuşatan güçleri hedef alan askeri operasyon başlattı.

El Arabiya televizyonu Suudi Arabistan'ın askeri operasyona 150,000'e kadar asker ve 100 savaş uçağıyla katıldığını ve Mısır, Ürdün, Sudan ve Pakistan'ın kara harekatına katılmaya hazırlandığını belirtti.

Yemen'deki askeri operasyonun yarattığı küresel endişe ile kur güne 2.61'in üzerini test ederek başladı. Dolar/TL dün 2.57 seviyelerinde kapanmıştı.

Suudi Arabistan ve müttefiki ülkelerin başlattığı askeri operasyon Asya piyasalarında risk iştahını zayıflattı. Asya borsaları Wall Street'teki düşüşü takip ederek yüzde 1 geriledi.

Petrol fiyatları ise keskin yükseldikten sonra kazanımlarını azaltsa da yüzde 3'ün üzerinde artıda bulunuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.