Borsanın güne satıcılı başlaması bekleniyor

Borsanın güne satıcılı başlaması bekleniyor

Borsanın jeopolitik gerginlik ve TL'deki değer kaybıyla güne satıcılı başlaması bekleniyor

A+A-

Borsanın Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesi sonrası devam eden jeopolitik gerginlik ve doların yeniden 2.90 seviyesine yükselmesinin ardından güne satıcılı başlaması bekleniyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.79 düşüşle 94.7500 seviyesinde işlem görüyor.

Türkiye ile Rusya arasında devam eden jeopolitik gerginlik dün dışişleri bakanlarının buluşması konusundaki belirsizlikle piyasalarda dalgalanmaya neden olurken, bu sabah Rusya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ithal gıda ürünlerine yönelik kontrollerin artırılacağının duyurulması Rusya ile gıda ticareti yapan şirketlerin hisselerinde hareketlenmeye neden olabilir.

Rus savaş uçağının düşürüldüğü ilk gün yüzde 4.39 kayıp yaşayan borsa dün gelen tepki alımlarıyla yüzde 0.78 yükselerek 76,836.52 puandan kapanmıştı.

Anadolu Yatırım günlük borsa raporunda jeopolitik gelişmelerin piyasalarda etki yaratmaya devam edeceğini belirtirken, Şeker Yatırım "BIST'in güne satışlarla başlamasını bekliyoruz" dedi.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları bugün yükselirken, euro Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme önlemlerini yakın zamanda artırabileceği beklentileriyle beraber baskı altında kalmaya devam etti.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselirken, Japonya Nikkei endeksi de yüzde 0.6 artış kaydetti.

Wall Street'te ise dün sakin geçen günü endeksler yatay bir seyirle kapattı. Dow Jones yüzde 0.01 artışla 17,813.39, S&P 500 yüzde 0.01 artışla 2,088.87 ve Nasdaq bileşik endeksi de yüzde 0.26 artışla 5,116.14 puandan kapandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.