Borusan ihale aldı hisse tavan oldu

Borusan ihale aldı hisse tavan oldu

Borusan Mannesman ABD'de 152 milyon dolarlık ihale kazandığını açıkladı. Hisseler tavan seviyeye yükseldi

A+A-

Borusan Mannesman ABD'de 152 milyon dolarlık ihale kazandığını açıkladı. Hisseler tavan seviyeye yükseldi. Dün 7.08 liradan kapanan Borusan hisseleri borsada işlemler başlamadan gelen açıklamanı netkisiyle güne yükselişle başladı ve 7.81 lirayı gördü. Daha sonra kısmen dengelenen hisse 7.75-7.80 arasında işlem görmeye başladı

Borusan Mannesman tarafından KAP'a gönderilen ihale ile ilgili açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz, Amerika Birleşik Devletlerinin Pennsylvania eyaleti sınırları içinde inşa edilecek olan toplam 321 km uzunluğundaki bir doğal gaz hattı projesinin boru tedarik ihalesini kazanmıştır. Toplam kontrat bedeli yaklaşık 152 milyon USD olan iş kapsamında, Gemlik tesislerimizde üretimi gerçekleştirilecek olan spiral kaynaklı çelik borular doğrudan ABD'nin Philadelphia limanına gönderilecek ve buradan da Pennsylvania'ya sevk edilecektir. Çapları 30 inç (76,2 cm) ve 42 inç (1,067cm) arasında değişen boruların üretimine 2015 yılı son çeyreğinde başlanacaktır. Proje için üretilecek olan boruların tümünün sevkiyatını, üretim planı çerçevesinde 2016 yılı içinde tamamlamayı öngörüyoruz.

Söz konusu proje şirketimizin stratejik büyüme alanlarından biri olan büyük çaplı enerji hat boruları pazarında, son 6 ay içerisinde ihalesini kazandığımız TANAP ve ABD-Teksas'da boru hattı projelerinin ardından aldığı 3. büyük projedir. Aynı zamanda toplam ağırlığı bakımından bugüne kadar üretimini yapacağımız en büyük proje olma özelliğini de taşımaktadır.

Şirketimiz, ABD'nin önde gelen boru hattı operatörlerinin Türkiye'de üretim yapan tek tedarikçisi olma özelliğini korumaktadır.   "

 

BORUSAN MANNESMAN HİSSE DETAY SAYFASI

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.