Bossa'yı çalışanları dolandırmış

Bossa'yı çalışanları dolandırmış

Bossa, bazı çalışanların sahte evrakla şirketi zarara uğrattığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu

A+A-

Bossa, bazı çalışanların sahte evrakla şirketi zarara uğrattığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. avukatları, insan kaynakları servisinde görevli bazı çalışanların sahte evrakla şirketi zarara uğrattığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adana'da 1951 yılında Sabancı ve Bosnalı aileleri tarafından kurularak 3 üretim tesisinde 2 bin 600 personeliyle denim, spor giyim, dış giyim ve gömleklik kumaş üreten Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş., 28 Ekim 2008'de Sabancı Holding tarafından Suriye doğumlu Valid Faruk Ebubekir'e ait Akkardan San.Tic. A.Ş.'ye 152.5 milyon dolara satıldı.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 249'uncu sırada bulunan Bossa'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Valid Faruk Ebubekir, 2012'de yaşamını yitirdi. Bu dönemde Valid Faruk Ebubekir'in mirasını kabul eden büyük kızı Serap Ebubekir Kantül'ün eşi Can Uğurcan Kantül, Bossa Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Valid Faruk Ebubekir'in küçük kızı Merve Ebubekir Yığın ve eşi Mete Yığın ise, ölen babalarının borç ve varlığının saptanması için 'tereke davası' açtı.

Sahte imzalar

Dava sürerken Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Regaip Baykal, haberi olmadan sahte imzası kullanılarak muhasebe servisine ödeme talimatları verildiği öne sürüldü. Yapılan incelemede, insan kaynakları biriminde görevli E.K., G.S., S.Y. ve E.Y.'nin muhasebe servisine gönderdiği ödeme emirleri üzerine bazı işçilere fazla maaş ve kıdem tazminatı ödemesi yapıldığının ortaya çıktığı belirtildi.

E.K., G.S., S.Y. ve E.Y.'nin daha sonra fazla ödeme yapılan kişileri arayarak, 'Sana fazla ödeme yapmışız. Yönetim bunu duyarsa işimizden oluruz. Sen o fazla parayı bize elden teslim et, bu işi çözelim' diyerek zimmetlerine yaklaşık 300 bin lira geçirdikleri kaydedildi. Bu gelişmeler üzerine Bossa İnsan Kaynakları Direktörü Regaip Baykal, emeklilik dilekçesi vererek görevinden ayrıldı.

Savcılığa suç duyurusu

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. avukatları da bir süre geçtikten sonra, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na şirket çalışanları E.K., G.S., S.Y. ve E.Y. hakkında, 'Özel evrakta sahtecilik' suçlamasıyla şikayette bulundu.

Savcılığa yapılan şikayette şirketin ne kadar zarara uğratıldığına ilişkin bilgi yer almazken, E.K., G.S., S.Y. ve E.Y. hakkında işlem yapılarak suçluların ortaya çıkarılması, şirketin uğradığı zararın karşılanması için sorumluların cezalandırılması istendi. Cumhuriyet Savcılığı da iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Bossa Yönetim Kurulu Başkanı Can Uğurcan Kantül ise, herhangi bir açıklama yapmadı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.